HVO

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, het is een 100% duurzame, hernieuwbare synthetische diesel. HVO is een hernieuwbare brandstof, dat betekent dat de grondstof afkomstig is van een natuurlijke bron die niet op kan raken.

HVO wordt geproduceerd uit afval en restmateriaal van plantaardige olieën en vetten zoals afvalvet uit de voedselindustrie en residuen uit de productie van plantaardige olie en gebruikt frituurvet.

GP Groot energie is officieel distributeur van Neste MY Renewable Diesel en Blauwe Diesel.

Minder milieu en klimaat belastend

HVO verlaagt de CO2-uitstoot tot wel 90% en zorgt voor een grote verbetering van de (binnenstedelijke) luchtkwaliteit. Hoe dit komt? De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbranden van HVO is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgeslagen was in de plantaardige vetten die als grondstof voor de HVO zijn gebruikt.

HVO-brandstof is eenvoudig in uw bestaande wagenpark te gebruiken, bij zowel nieuwe als oudere dieselmotoren. Extra investeringen in voertuigen of infrastructuur zijn niet nodig, u kunt er vandaag dus al voor kiezen om uw milieuprestatie te verbeteren en bij te dragen aan een gezonde en duurzame regio. Wij helpen u er graag bij!

HVO100
Neste MY Renewable Diesel

Neste MY Renewable Diesel™ is een duurzame, fossielvrije diesel die is ontwikkeld om de klimaatimpact van transport te verminderen. Meer kracht, meer efficiëntie en géén geur: Neste MY Renewable Diesel presteert zoveel beter! En het is ook nog eens beter voor mens en milieu dan gewone diesel.

Neste MY Renewable Diesel
Blauwe Diesel 20
De nieuwe dieselbrandstof met 18% minder C0₂ -uitstoot

Blauwe Diesel 20 is een premium dieselbrandstof die voldoet aan de EN590-norm. Het bestaat voor 80% uit normale diesel en voor 20% uit HVO.

Blauwe Diesel 20 is geschikt als brandstof voor elke dieselmotor en leidt direct tot een 18% lagere CO2 -uitstoot en 5 tot 10% minder luchtvervuilende uitstoot dan normale diesel. Het gebruik van Blauwe Diesel 20 is de snelste en voordeligste manier om de milieu- en klimaatprestaties van uw diesel aangedreven auto, wagenpark of machines aanzienlijk te verbeteren.

Blauwe Diesel 20

Direct bestellen

Wilt u HVO direct bestellen?

Vind de contactgegevens van alle GP Groot-bedrijven

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 03 00

Direct contact