Lagere uitstoot met Neste MY Renewable Diesel

Zonder enige technische aanpassing dezelfde prestatie. Schakel nu om.      

NEXBTL-technologie

Neste MY is gemaakt van afvalvetten, restvetten en plantaardige oliën. Deze zijn geclassificeerd als met waterstof behandelde plantaardige olie. HVO100: 100% Hydrotreated Vegetable Oil. In de jaren 90 ontdekte Neste’s eigen research-afdeling deze HVO-methode. Het was een compleet nieuwe manier voor de productie van hernieuwbare brandstoffen. Zó efficiënt dat duurzame diesel de kwaliteit van fossiele diesel overtrof. Dankzij de gepatenteerde NEXBTL-technologie kan nu elk denkbare organische biomassa als grondstof dienen.

Direct aanvragen
Verbeterde luchtkwaliteit

Wetenschappelijke studies en tests op de wegen hebben aangetoond dat als u 100% Neste MY Renewable Diesel™ tankt, naast een CO2 reductie tot 90%, de volgende emissies* worden verminderd:

  • Tot 90% minder CO2-uitstoot
  • 33% lager niveau van fijne deeltjes
  • 9% minder stikstofoxiden (NOx)
  • 30% minder koolwaterstoffen (HC)
  • 24% lagere uitstoot van koolmonoxide (CO)
  • Verlaagde niveaus van polyaromatische koolwaterstoffen (PAK)

Vraag direct Neste MY renewable diesel aan!
Wilt u direct Neste MY renewable diesel bestellen? Of bent u op zoek naar persoonlijk advies? Wij reageren binnen 1 werkdag.
HVO vergeleken met fossiele diesel

Neste MY Renewable Diesel™ is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot 90% minder CO2-uitstoot geeft. Dat is winst voor het milieu. Onze duurzame diesel geeft een schonere verbranding en meer vermogen. Ze biedt ook nog eens lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven. Neste MY kan puur worden gebruikt of gemengd met gewone diesel. Geen enkele technische aanpassing van de motor is nodig.

Ontdek alles dat er te weten valt over Neste MY renewable diesel

Neste MY Renewable DieselTM (HVO100) is een volledig hernieuwbare diesel die Neste heeft ontwikkeld om de klimaatimpact van transport te verminderen.

Download folder
Constant hoge kwaliteit

De productie van HVO100 is een proces van voortdurende purificatie. De grondstof wordt gezuiverd en bij hoge temperatuur met waterstof behandeld. De duurzame diesel krijgt hierbij dezelfde chemische samenstelling als fossiele diesel. Ongeacht de gekozen grondstoffen zijn de samenstelling en kwaliteit van Neste MY Renewable Diesel altijd gelijk. Let op: HVO100 is een duurzame diesel, maar géén biodiesel. Biodiesel of FAME (Fatty Acid Methyl Ester) verschilt namelijk qua chemische samenstelling van zowel duurzame diesel als fossiele diesel. De kwaliteit is minder hoog en minder constant dan die van HVO100.

Direct contact

Heeft u vragen, of advies nodig?

Laat uw nummer achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Veelgestelde vragen

Neste MY Renewable Diesel is aanzienlijk beter voor het milieu dan fossiele diesel. Het is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot 90% lagere broeikasgasemissies (CO2) geeft. Onze duurzame diesel kan puur worden gebruikt of gemengd met gewone diesel en biedt lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven. Geen enkele technische aanpassing van de motor nodig. Gewoon tanken en rijden!

Neste MY Renewable Diesel (HVO100) is direct te mengen met de fossiele diesel waarop u al rijdt. De chemische samenstelling van de duurzame diesel komt namelijk overeen met die van gewone fossiele diesel. Neste MY is daarom direct geschikt voor elke dieselmotor, van elk voertuig. Zonder enige investering in nieuw materieel is uw wagenpark fossielvrij. In een handomdraai!

Neste MY Renewable Diesel verlaagt de CO2-uitstoot tot 90%. Deze reductie begint al bij de productie. De hernieuwbare grondstoffen geven immers geen nieuwe koolstofdioxide vrij. Ook vermindert ze de emissie van fijne deeltjes, stikstofoxiden, koolwaterstoffen, koolmonoxide en PAK’s. De flinke vermindering van broeikas- en uitlaatgassen betekent een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk bij elke kilometer die u rijdt.

Hernieuwbare diesel is een premium diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die géén nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer vrijgeven. Neste’s gepatenteerde technologie NEXBTL maakt het mogelijk een breed scala aan vetten en plantaardige oliën bij de productie te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld bakoliën en kookvetten uit de voedingsindustrie en restaurants.

Uitstekende prestaties bij koud weer
Geschikt voor extreem koude weersomstandig heden, tot -34 graden. Hiermee garandeert Neste dat Neste MY de binnenlandse klimaatlimieten overtreft en veilig reizen waarborgt.

Efficiente verbranding
Samen met een hoog cetaangetal van 75-95 zorgt Neste MY voor een efficiente en schone verbranding die het voertuig extra vermogen geeft in vergelijking met bijvoorbeeld traditionele biodiesel (FAME).

Lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven
Neste MY Renewable Diesel is van hogere kwaliteit, wat minder onderhoudsbeurten betekent. Er is ook geen technische aanpassing van motoren nodig, het is alleen maar tanken en rijden.

Geen menglimiet
Neste MY Renewable Diesel (HVO100) is geschikt voor elke dieselmotor, ongeacht de fossiele diesel waarop u rijdt. Onze duurzame diesel en de traditionele fossiele diesel kunt u namelijk gewoon mengen. Tanken en rijden dus!

Uitstekende opslageigenschappen
De brandstof kan lange tijd worden opgeslagen zonder kwaliteit te verliezen of water op te nemen.

Zuivere koolwaterstof
De chemische samenstelling van Neste MY Renewable Diesel (HVO100) komt overeen met gewone fossiele diesel. Neste MY en fossiele diesel kunt u altijd mengen in de tank, ook als deze nog deels ‘oude’ diesel bevat.

Geurloos
De brandstof is vrij van zwavel, zuurstof en aromatische verbindingen.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 03 00

Direct contact