Blauwe Diesel 20 is een premium EN590-dieselbrandstof die geschikt is voor gebruik in alle dieselmotoren. Blauwe Diesel 20 bestaat voor 80% uit fossiele diesel (zonder FAME) en voor 20% uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), de meest duurzame synthetische diesel die geproduceerd wordt uit afval en residuen van plantaardige oliën en vetten zoals gebruikt frituurvet.

Vraag direct uw Blauwe Diesel 20 aan!
Blauwe Diesel bestellen? Of bent u op zoek naar advies voor uw bedrijf? Wij reageren binnen 1 werkdag.
Voordelen Blauwe Diesel 20

Blauwe Diesel 20 heeft een aantal voordelen ten opzichte van normale diesel:                     

Zeer lange houdbaarheid

Blauwe Diesel 20 is FAME-vrij waardoor de kans op bacterievorming en bederf tot een absoluut minimum wordt gereduceerd. Water en bacterie gerelateerde kwaliteitsproblemen behoren hierdoor tot het verleden. Door de lange houdbaarheid is Blauwe Diesel 20 zeer geschikt voor noodstroominstallaties en seizoensgebonden voertuigen die langere tijd stilstaan.

Altijd winterkwaliteit

Blauwe Diesel 20 heeft dezelfde samenstelling als de in Scandinavië gebruikte Artic Diesel. Hierdoor is Blauwe Diesel 20 geschikt voor de meest extreme weerscondities en buitentemperaturen van -20 °C of lager. Hierdoor komen startproblemen of ongewilde stilstand door bevroren brandstof niet meer voor.

Hoger rendement

Blauwe Diesel 20 heeft een hoger cetaangetal dan normale diesel en verbrandt daardoor efficiënter. Deze efficiëntere verbranding gekoppeld aan een hogere energiewaarde per liter brandstof, dit heeft een betere benutting van de brandstof tot gevolg.

Minder uitstoot

Blauwe Diesel 20 leidt direct tot een 18% lagere CO2-uitstoot en 5 tot 10% minder luchtvervuilende uitstoot dan normale diesel. Het gebruik van Blauwe Diesel 20 is de snelste en voordeligste manier om de milieu- en klimaatprestaties van uw diesel aangedreven wagenpark of machines aanzienlijk te verbeteren.

Folder: Probleemloze dieselbrandstoffen

GP Groot energie biedt twee nieuwe EN590 dieselvarianten aan die de kans op brandstofproblemen tot een minimum reduceren:

ECOdiesel en Blauwe Diesel 20.

Download folder

100 jaar ervaring

in brandstoffen-, olie- én
koelmiddelen

1000+ werknemers

gespreid door heel
Nederland

38 certificaten

in veiligheid, processen &
kwaliteit

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Laat uw nummer achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 03 00

Direct contact