Met Neste MY Renewable Diesel™ voorop lopen in de branche

In je branche vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, dat klinkt als een hele klus. Maar Boomrooierij Weijtmans uit het Noord-Brabantse Udenhout weet het voor elkaar te krijgen. Zij rooien*, snoeien en onderhouden bomen van particulieren, bedrijven en de overheid. Misschien niet het type bedrijf waar je als eerste aan denkt als het gaat om verduurzamen, maar toch reduceerde zij met behulp van Neste MY Renewable Diesel™ haar CO2-uitstoot in 2022 met meer dan 900.000 kilo.

“We zijn al jaren bezig om te verduurzamen, het is gewoon één van de beste dingen die je kunt doen als bedrijf’, vertelt Kees Weijtmans, directeur van Boomrooierij Weijtmans. “Zo hebben we al elektrische kranen en bestelbussen in bedrijf en hebben we meer dan 1400 zonnepanelen liggen waarmee we onze eigen accu-opslagcontainers kunnen opladen. Het was voor ons ook een logische keuze om over te gaan op een duurzaam alternatief voor fossiele diesel.”

Kees Weijtmans, directeur van Boomrooierij Weijtmans

Kees Weijtmans, directeur van Boomrooierij Weijtmans

Hoewel het succesvolle familiebedrijf al meer dan 100 jaar bestaat, is verduurzamen en het overstappen op Neste MY Renewable Diesel™ moeiteloos verlopen. “Neste MY Renewable Diesel™ is een kwalitatief hoogwaardige brandstof en levert geen technische problemen op. De synthetische diesel leverde vroeger nog wel eens problemen op met de machines en dat geeft je dan toch een beetje een negatieve nasmaak. Sinds we Neste MY Renewable Diesel™ gebruiken, hebben we nog nooit problemen gehad, het is echt een probleemloos product. Je tankt alleen een ander kleurtje aan de pomp.”

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan dit duurzame alternatief, dat voor 100% geproduceerd is uit hernieuwbare grondstoffen? “Het is wat duurder ja, maar iedereen vindt het een geweldig product. De vermindering van CO2-uitstoot is natuurlijk aanzienlijk met het uitgebreide machinepark dat wij hebben. Tel daarbij op dat je geen technische problemen meer hebt met je machines, dat is ook wat waard. Maar bovenal vinden we het gewoon de meest verantwoorde keuze. Je moet er als ondernemer vooral zelf in geloven dat dit het beste is wat je kunt doen.”

“Het klopt dat we vooroplopen, er zijn weinig andere bedrijven in onze branche die op dit niveau de bedrijfsvoering verduurzamen. Zo krijgen we er dit jaar nog elektrische vrachtauto’s, kranen en hoogwerkers bij.”

Ondanks de vele duurzame en innovatieve oplossingen die al geïmplementeerd zijn in het bedrijf, is de boomrooierij nog lang niet klaar met verduurzamen: “Het klopt dat we vooroplopen. Er zijn weinig andere bedrijven in onze branche die op dit niveau de bedrijfsvoering verduurzamen. Zo krijgen we er dit jaar nog elektrische vrachtauto’s, kranen en hoogwerkers bij. Ook zijn we bezig met een haalbaarheidsstudie om een 10 Megawatt zonne-installatie te realiseren. Het allermooiste zou natuurlijk zijn dat nog veel meer bedrijven kiezen voor gebruik van hernieuwbare diesel zodat we samen de uitstoot van CO2 flink terugbrengen. Onze ervaring met Neste MY Renewable Diesel™ is positief en we kunnen het iedereen aanraden.”

Meer weten over Neste MY Renewable Diesel™?

Vind de contactgegevens van alle GP Groot-bedrijven

* Het kappen van bomen is niet zomaar toegestaan. Voor het rooien van bomen is vaak een omgevingsvergunning (voorheen kapvergunning) nodig. Boomrooierij Weijtmans helpt haar opdrachtgevers bij dit proces.