Wat is LNG?

LNG is vloeibaar aardgas. Door aardgas terug te koelen naar -163°C wordt het vloeibaar. LNG heeft een hogere energiedichtheid dan CNG en is bij uitstek geschikt als brandstof voor zwaardere trucks en voor het wegtransport over grote afstanden.

Minder milieubelastend rijden

Het gebruik van LNG leidt, vergeleken met diesel, tot een CO2-uitstoot reductie van zo’n 15%. Bij de verbranding van LNG komt bovendien geen fijnstof of  zwaveldioxide vrij.

LNG-voertuigen hebben eenzelfde actieradius, motorvermogen en prestatie als gelijkwaardige dieselvoertuigen. Minder milieu- en klimaatbelastend rijden gaat dus niet ten koste van de praktische inzetbaarheid van jouw wagenpark.

Stiller rijden

Motoren met LNG als brandstof zijn tot 50% stiller dan vergelijkbare dieselmotoren. Dat betekent een prettigere werkomgeving voor de chauffeur en het maakt (winkel) bevoorrading in gebieden waar geluidsrestricties gelden ook buiten venstertijden mogelijk. LNG kan bovendien een aanzienlijke brandstofkosten besparing opleveren.

Bestel jouw brandstoffen direct!
Heb je interesse in LNG? Of ben je op zoek naar advies voor jouw bedrijf? Wij reageren binnen 1 werkdag.

Bio-LNG

Bio-LNG wordt gemaakt door groen gas uit afvalstromen (biomassa) als rioolslib, stortgas (gas uit gestort afval of vuilnis), mest en GFT terug te koelen naar -163°C. Het gebruik van bio-LNG levert ten opzichte van fossiele LNG een extra CO2-reductie op van 35% tot 65% over de gehele levenscyclus van de brandstof. De CO2-reductie van bio-LNG ten opzichte van diesel is zelfs 50% tot 80%.

Percentage CO2-uitstoot (vrachtwagens), per type brandstof (Euro V diesel = 100%)

De tank-to-wheel CO2-uitstoot is de uitstoot door het verbruik van een voertuig en de well-to-wheel CO2-uitstoot is de uitstoot over de gehele levenscyclus van de brandstof, van winning en raffinage tot verbruik.

Bron: Groen Gas Nederland

Diesel Euro VDiesel Euro VICNG Euro VGroen Gas Euro VLNG Euro VBio-LNG Euro V
Tank-to-wheel10010080 - 10080 - 1008585
Well-to-wheel1001008020 - 508520 - 50

Vind de dichtstbijzijnde LNG verkooplocatie waar je met de GP Groot tankpas kunt tanken:

Zoek op postcode of plaats
Filter

Waterstof, dé duurzame brandstof van de toekomst.

Direct contact

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Laat je nummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 0300

Direct contact