Tot 72% minder CO2 uitstoot

Aardgas is een fossiele brandstof, lang geleden ontstaan uit de resten van planten en dieren.

Een auto die rijdt op aardgas stoot ongeveer 15% minder CO2 uit dan een auto die rijdt op benzine. Bij gebruik van groen gas is dat zelfs 72%. CNG motoren stoten bovendien 85% minder stikstofdioxiden uit. Door op gas te rijden, draagt u dus bij aan het verminderen van de luchtverontreiniging.

Vraag direct uw brandstoffen aan!
Heeft u interesse in CNG? Of bent u op zoek naar advies voor uw bedrijf? Wij reageren binnen 1 werkdag.

Wat is aardgas precies?

Bij het uiteenvallen van resten van planten en dieren komen gassen vrij. Een groot deel daarvan is methaan, een eenvoudige stof. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan. Een methaan-molecuul (CH4) bestaat uit één koolstofatoom, omringd door vier waterstofatomen. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan en brandt dan ook bijna helemaal op, wat overblijft zijn water (H2O) en kooldioxide (CO2).

Wat is CNG?

CNG is Compressed Natural Gas. Het ontstaat door aardgas met een compressor onder hoge druk te brengen. CNG is een volwaardige brandstof, maar verbrandt schoner dan benzine of diesel.

CNG is vooral geschikt voor vervoer over een korte afstand, personenauto’s en licht tot middelzware trucks.

Groen gas (bio-CNG)

Groen gas is een volwaardige biologische brandstof, gemaakt uit plantaardige en dierlijke afvalstromen (biomassa) als rioolslib, stortgas (gas uit gestort afval of vuilnis), mest en GFT. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbranden van groen gas is vrijwel gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgeslagen was in de afvalstromen. Er is dus vrijwel geen toename van CO2 in het milieu.

Groen gas is niet alleen schoner dan benzine of diesel maar ook duurzamer. Er worden immers geen fossiele grondstoffen voor gebruikt en voor de productie wordt geen grond onttrokken aan de voedselproductie. In de toekomst kan groen gas ook gemaakt worden uit zonne- en windenergie: Power2Gas.

CO2-uitstoot per km (personenauto), per type brandstof

De tank-to-wheel CO2-uitstoot is de uitstoot door het verbruik van een voertuig en de well-to-wheel CO2-uitstoot is de uitstoot over de gehele levenscyclus van de brandstof, van winning en raffinage tot verbruik.

Bron: Groen Gas Nederland

BenzineDieselCNGGroen Gas
Tank-to-wheel150 - 180130 - 160120 - 145120 - 145
Well-to-wheel180 - 210160 - 190130 - 17530 - 55

CNG verkooppunten

Zoek op postcode of plaats
Filter

LNG: vloeibaar aardgas voor zwaar transport.

Meer weten over rijden op aardgas?

Laat uw nummer achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 0300

Direct contact