De voordelen van ECOdiesel

ECOdiesel is een “normale” B7 EN590 diesel waaraan een geavanceerd additievenpakket is toegevoegd. ECOdiesel heeft een aantal voordelen ten opzichte van normale diesel:

Langere houdbaarheid
Het additievenpakket in ECOdiesel bindt het water in de diesel en voorkomt het ontstaan van vrij water en daarmee bacterievorming. ECOdiesel is hierdoor geschikt voor langdurige opslag en ideaal voor machines die vaak langer stilstaan.

Hoger rendement: 8% lager verbruik
De additieven in ECOdiesel zorgen voor een fijnere verneveling in de cilinder waardoor de brandstof vollediger verbrandt. Door de volledigere verbranding wordt de energie-inhoud van de brandstof beter benut, dit leidt tot een hoger motorvermogen en tot 8% lager verbruik.

Minder uitstoot
ECOdiesel voorkomt de vorming van vuilafzettingen op de motoronderdelen en verwijdert bestaande vuilafzettingen. Een schonere motor heeft lagere verbrandingstemperaturen en minder schadelijke uitstoot van o.a. stikstof tot gevolg.

Brandstoffen of advies aanvragen

100 jaar ervaring

in brandstoffen-, olie- én
koelmiddelen

1100+ werknemers

gespreid door heel
Nederland

38 certificaten

in veiligheid, processen &
kwaliteit

Folder: Probleemloze dieselbrandstoffen

GP Groot energie biedt twee nieuwe EN590 dieselvarianten aan die de kans op brandstofproblemen tot een minimum reduceren:

ECOdiesel en Blauwe Diesel 20.

Download folder

Direct contact

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Laat je nummer achter en we bellen je binnen 24 uur terug.

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 03 00

Direct contact