AdBlue en OptiSpray
Terugdringen van dieseluitstoot

SCR vloeistoffen als AdBlue en OptiSpray zijn bij een modern wagenpark niet meer weg te denken. De meeste EURO 5 en 6 vrachtwagens maar ook de nieuwste landbouwtrekkers, grondverzetmachines en personenwagens hebben naast diesel ook deze vloeistoffen nodig. AdBlue en OptiSpray zijn beiden een hulpvloeistof voor dieselvoertuigen met een SCR-katalysator. Dieselmotoren zorgen voor stikstofoxiden in de lucht. Dit kan leiden tot irritatie en ontsteking van de luchtwegen en ogen.

AdBlue is de handelsnaam van een 32,5%-oplossing van ureum in gedemineraliseerd water. Dit helpt de uitstoot van stikstofdioxide terug te brengen.

Direct bestellen

100 jaar ervaring

in brandstoffen-, olie- én
koelmiddelen

900+ werknemers

gespreid door heel
Nederland

38 certificaten

in veiligheid, processen &
kwaliteit

Van één vrachtwagen tot grote wagenparken

De SCR-katalysator vernevelt de AdBlue onder hoge druk in de uitlaatgas, waardoor stikstofoxide wordt omgezet in waterdamp en onschadelijke stikstof (zonder oxiden).

GP Groot levert AdBlue conform ISO 22241-1 en CEFIC. We doen dat voor elk wagenpark: van één tractor tot 100 vrachtwagens.

Tankinstallaties met verwarming

Ben jij een échte grootgebruiker? Dan levert GP Groot professionele AdBlue afleverhulpmiddelen, van verrijdbare 200 liter pompen tot tankinstallaties van 2.500 tot 10.000 liter. Deze speciaal ontwikkelde AdBlue tankinstallaties zijn voorzien van verwarmingselementen om bevriezing van de AdBlue tijdens de wintermaanden te voorkomen.

Download hier
onze AdBlue folder
Wil je meer informatie lezen over
AdBlue en oplossingen voor jouw wagenpark?
Neem contact op
over AdBlue
Wil je meer advies over de mogelijkheden van
AdBlue voor jouw wagenpark?
OptiSpray

AdBlue kan in bepaalde omstandigheden kristalliseren in de SCR-katalysator. Dit gebeurt vooral als de temperatuur in de katalysator niet hoog genoeg is of wordt. Dit komt voor bij machines die slechts korte tijd draaien (15-30 min.), korte ritten rijden of vaak stationair lopen, zoals bv. tractoren, veegmachines, vuilniswagens, etc..

Door het kristalliseren van de AdBlue raakt de SCR-katalysator verstopt, met vermogensverlies en storingen tot gevolg. Dit kan voorkomen worden met OptiSpray.

OptiSpray is AdBlue met reinigende additieven die het kristalliseren van AdBlue in de SCR-katalysator tegengaan, ook als deze niet volledig op bedrijfstemperatuur komt. Het product voldoet aan ISO 22241.

AdBlue of OptiSpray bestellen?

We komen er binnen 24 uur op terug met een vrijblijvende offerte

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 0300

Direct contact